Το Μαζί για το Παιδί

Το “No Finish Line Athens” από το 2017 έχει πραγματοποιήσει πρός την Ένωση “Μαζί για το Παιδί” χρηματικές δωρεές 143.470,50 ευρώ συνολικά για την υλοποίηση παιδικών προγραμμάτων. Η Ένωση των δέκα παιδικών ιδρυμάτων και σωματείων λειτουργεί από το 1996 με σκοπό να ενώσει ισότιμα τις προσπάθειές τους για τα παιδιά σε ανάγκη.

Τα σωματεία και ιδρύματα της Ένωσης “Μαζί για το Παιδί” είναι τα εξής:

• Ίδρυμα «Η Παιδική Στέγη»

Ιδρύθηκε το 1931 από τη Λαίδη Κρώσφηλδ και υπό την ευθύνη και την εποπτεία του λειτουργούν σήμερα τέσσερις Πρότυπες Στέγες που φιλοξενούν περίπου 400 παιδιά στις περιοχές της Αθήνας και του Πειραιά.

• Ίδρυμα Κοινωνικής Εργασίας «Χατζηπατέρειον» Κ.Α.Σ.Π.

Το «Χατζηπατέρειο» Κέντρο Αποκατάστασης Σπαστικών Παιδιών δημιουργήθηκε το 1973 από το ΙΚΕ με όραμα μια καλύτερη ζωή για παιδιά με κινητικά προβλήματα, όπως σε περιπτώσεις εγκεφαλικής παράλυσης καιάλλων συνδρόμων.

• Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών «Πόρτα Ανοιχτή»

Η «Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών», ειδικώς αναγνωρισμένο φιλανθρωπικό σωματείο, ιδρύθηκε το 1972 με σκοπό την ανάπτυξη της πρόνοιας για τα άτομα που πάσχουν από εγκεφαλική παράλυση στην Ελλάδα.

• Σωματείο «Φίλοι του Θεοτόκος»

Οι «Φίλοι του Θεοτόκος» ιδρύθηκαν το 1997 με σκοπό την υποστήριξη του Ιδρύματος «Θεοτόκος», του εκπαιδευτικού κέντρου που από το 1954 στηρίζει και εκπαιδεύει παιδιά και νέους με αναπτυξιακή ανωριμότητα, νοητικές αναπτυξιακές διαταραχές και διαταραχές αυτιστικού φάσματος. • Κέντρο Ειδικών Ατόμων «Η Χαρά» Η «Χαρά» είναι μία στέγη φιλοξενίας 57 παιδιών και ενηλίκων με βαριά νοητικά και κινητικά προβλήματα, σύνδρομο Down και στοιχεία Αυτισμού.

•Πανελλήνια Ένωση Αγώνα κατά του Νεανικού Διαβήτη (ΠΕΑΝΔ)

Ιδρύθηκε το 1983 από γιατρούς και γονείς παιδιών που πάσχουν από Νεανικό Διαβήτη Τύπου Ι (ή ινσουλινοεξαρτώμενο) και αριθμεί 4000 μέλη. Στόχος της ΠΕΑΝΔ είναι η διαχείριση και απομυθοποίηση του διαβήτη ώστε το πάσχον παιδί να οραματίζεται με αισιοδοξία το μέλλον χωρίς επιπλοκές.

• Σωματείο «Οι Φίλοι του Παιδιού»

Ιδρύθηκε το 1987 στην Αθήνα με σκοπό την προστασία και την υποστήριξη των παιδιών που γεννήθηκαν σε άπορες οικογένειες ή αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα υγείας, δίνοντάς τους την ευκαιρία και τα εφόδια για ένα καλύτερο μέλλον.

• Φίλοι Εντατικής Θεραπείας Παιδιού «ΠΝΟΗ»

Ιδρύθηκε το 1992 από γονείς, παιδιάτρους και φίλους εθελοντές. Εξοπλίζει με ιατρικά μηχανήματα τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας Παιδιών (ΜΕΘ) και Νεογνών (ΜΕΝ), καθώς και Μονάδες Αυξημένης Φροντίδας Παίδων (ΜΑΦ) στα κρατικά νοσοκομεία όλης της χώρας.

• Οι Φίλοι της Μέριμνας «Η Μέριμνα»

Ιδρύθηκε το 1995 από εννέα έμπειρους επιστήμονες από το χώρο της υγείας και της παιδείας και από το 2002 έχει αφοσιωθεί στην ηθική και υλική υποστήριξη της «Μέριμνας: Εταιρία για τη Φροντίδα Παιδιών και Οικογενειών στην Αρρώστια και στο Θάνατο».

REGISTRATIONS